vrijdag 2 juni 2017

Marathon des Sables eind dit jaar in departement Ica in Peru

Meest extreme marathon ter wereld van 240 kilometer in zes dagen in Peruaanse woestijnDit jaar heeft Peru de eer om het eerste land van de Amerika's te worden waar de Marathon des Sables plaatsvindt, een 6-daagse marathon die sinds 1986 traditioneel in Marokko is gehouden. Het wordt beschouwd als de meest extreme race ter wereld, omdat die wordt gehouden in puur woestijnlandschap, waardoor de concurrenten niet alleen de uiterste natuurlijke omstandigheden moeten verdragen, maar ook voor de hele week hun eigen uitrusting en eten moeten dragen, zo is vandaag, vrijdag 2 juni 2017, te lezen op de website Peru This Week.

De 240 kilometer lange ultra-marathon werd meer dan 30 jaar gehouden in Marokko's Sahara-woestijn.


Het evenement wordt gepromoot in meer dan 50 landen, waaronder de Verenigde Staten, Brazilië, Japan, Mexico en in heel Europa, dat ervoor zorgt dat Peru naam maakt  als een ideale en veilige plek om extreme sportcompetities te realiseren .

De ministeries van Milieubeheer en Cultuur zullen het evenement voorzichtig voorbereiden door waardevolle ecologische en culturele zones te definiëren in Nazca en Pisco, de provincies van het departement Ica, waar het evenement van 26 november tot 6 december zal plaatsvinden.

(Red. De Surinaamse Krant/Peru This Week/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen