dinsdag 6 juni 2017

Mathoera (VHP): 'Minister Van der San plaatst zichzelf in een slachtofferrol'

'De minister kan zijn emoties niet beheersen en kan de hoofd- en bijzaken niet scheiden'


'De minister kan zijn emoties niet beheersen en kan de hoofd- en bijzaken niet scheiden', zei parlementariër Krishna Mathoera (VHP) vandaag, dinsdag 6 juni 2017, in het radioprogramma ABC Actueel (zie hierna), aldus de Ware Tijd.

De parlementariër vindt, dat minister Eugène van der San van Justitie en Politie gisteren geen verantwoordelijkheid nam tijdens een persconferentie, maar zichzelf in een slachtofferrol plaatste. 'Als de criminaliteit om ons heen verruwt en de samenleving om veiligheid vraagt, dan is er een minister met vakkennis nodig. Iemand die dat dossier door en door kent, en niet iemand die nog ingewerkt moet worden', stelde Mathoera.Ze meent dat Van der San door zijn uitspraken tijdens de persconferentie, die naar aanleiding van een persbericht van de VHP over criminaliteit plaatsvond, bevestigd heeft dat hij niet geschikt is voor de functie.

'Communicatie is belangrijk zegt de minister, maar hij voldoet er zelf niet aan.' Dat slaat haaks op de functie van een bewindsman en de daarbij horende attitude. 'Hij hoort communicatielijnen open te houden. Ook moet hij kritiek kunnen ontvangen. We hebben elkaar nodig om dit land tot ontwikkeling te brengen.'

VHP-Assembleelid Mahinder Jogi zei in dezelfde radio-uitzending, dat de president een grote fout heeft begaan door Van der San te benoemen als minister. Vorige week beledigde Van der San Jogi tijdens een openbare vergadering van het parlement, met de opmerking 'Yo koe!'.

De VHP'er vindt dat de houding van de minister én die van Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons moet veranderen. 'De voorzitster deed alsof ze niet hoorde wat Van der San precies zei, daardoor is de situatie geëscaleerd.' Hij stelt dat iedereen zich aan het reglement van orde moet houden, willen de regering en het parlement nog serieus genomen worden. 

0 comments:

Een reactie plaatsen