donderdag 1 juni 2017

'Men wil antipathie tegen regering in stand houden, om te kunnen scoren bij verkiezingen'

Bestuurskundige August Boldewijn trapt open deuren in in 'kwestie' oppositie-regering


De negatieve gevoelens in de samenleving over het beleid van de regering, is stof voor politieke partijen om winst te behalen bij de eerstvolgende verkiezingen. Dat zegt bestuurskundige August Boldewijn vandaag, 1 juni 2017, in de Ware Tijd, over de landelijke politieke campagne waarmee de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP) zondag is begonnen. 

'Men wil de antipathie tegen de regering in stand houden, om te kunnen scoren bij die verkiezingen.' Hij zegt dat dit op zich geen nieuwigheid is binnen de Surinaamse politiek. Wel bijzonder is de vroege periode waarin de politieke campagnes beginnen.

Boldewijn wijst er overigens op, dat deze niet verward mogen worden met verkiezingscampagnes waar partijen zich meer richten op zetelwinst en daarbij kandidaten presenteren. Hij noemt het initiatief van de ABOP om in het binnenland te beginnen strategisch, omdat daar de Nationale Democratie Partij (NDP) fors heeft geïnvesteerd in de vorige verkiezingscampagne en ook zetelwinst heeft geboekt. 'De ABOP wil die sympathie nu afbreken en liefst zo snel mogelijk, om te voorkomen dat de mensen weer in het gareel gaan lopen van de tegenpartij.'

De bestuurskundige beschouwt de wijze waarop de oppositiepartijen individueel hun achterban 'warm' houden als een voortzetting van de protesten tegen de regering. Boldewijn houdt er rekening mee dat die gevoelens weer zouden kunnen omslaan als de regering haar beloftes nakomt. Reagerend op wat er tijdens de protesten en ook vanuit de oppositie geëist wordt, denkt hij niet dat de regering eerder dan 2020 zal aftreden.

'De regering heeft een ruime meerderheid in het parlement en heeft bovendien fors geïnvesteerd in de verkiezingen. Ik denk dus niet dat ze zo gemakkelijk zal opgeven. Dat is wishful thinking. We hebben nog drie jaar te gaan en er kan van alles gebeuren.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen