donderdag 1 juni 2017

Miljardenboete voor 's werelds grootste vleesverwerker JBS in Brazilië

JBS moet 3.2 miljard Amerikaanse dollar betalen vanwege corruptieschandaal


’s Werelds grootste vleesverwerker JBS in Brazilië heeft een boete opgelegd gekregen van omgerekend meer dan $ 3 miljard, te betalen in de komende 25 jaar. JBS is veroordeeld in een groot corruptieschandaal. 

De eigenaren, de broers Wesley en Joesley Batista, hebben bekend politici te hebben omgekocht. Zelfs president Michel Temer is door de broers benaderd. In een persbericht laten de Batista’s weten dat de boete betaald zal worden door de houdstermaatschappij J&F Investimentos, waar JBS onder valt. Op die manier willen de beide broers, naar eigen zeggen, de minderheidsaandeelhouders beschermen en eveneens de productie niet in gevaar te brengen.

Volgens Globalmeatnews vandaag, donderdag 1 juni 2017, laat een bron binnen JBS weten dat de boete geen nadelig effect zal hebben op het vleesbedrijf JBS, omdat J&F het voor zijn rekening neemt.

Op dit moment is niets bekend over mogelijke bezuinigingsmaatregelen die JBS zou moeten doorvoeren. Joesley Batista (l) en de Braziliaanse president Michel Temer (r)


(Red. De Surinaamse Krant/Globalmeatnews/Twitter/Boerderij.nl)

0 comments:

Een reactie plaatsen