vrijdag 2 juni 2017

Minister Benschop van Defensie werkt aan opsporingsbevoegdheid voor Militaire Politie

Cassavefabriek Para komt onder beheer van Defensie...

Benschop beantwoordt vragen in Assemblee in rap tempo


Minister Ronni Benschop van Defensie heeft in nog geen twee minuten gisteren in De Nationale Assemblee korte, maar bijzonder belangrijke antwoorden - althans volgens Starnieuws vandaag, vrijdag 2 juni 2017, gegeven op vragen van volksvertegenwoordigers. Hij deelde mee de herinvoering van opsporingsbevoegdheid van de Militaire Politie (MP) in de maak is en dat de cassavefabriek onder beheer van Defensie zal komen.

Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) had gevraagd naar de invulling van de functie van bevelhebber van het Nationaal Leger. Al twee jaren is er geen legerleider. Hierop zei de minister, dat de leiding van het leger dusdanig is samengesteld dat bij ontstentenis van de bevelhebber wordt voorzien in de vervanging.

Bij de begrotingsbehandeling van 2016 was deze vraag ook gesteld door DOE Assembleelid Carl Breeveld. Toen had hij hetzelfde antwoord gegeven. Er is rek voor de benoeming van een nieuwe bevelhebber. 'Bovendien zijn er vier sterke ogen van twee gewezen bevelhebbers die de zaak in de gaten houden', zei Benschop. Het leger wordt geleid en binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe bevelhebber.

 

Het Assembleelid Dew Sharman (VHP) had aangekaart tijdens het 'vragenuurtje', dat geld ingehouden wordt van militairen en burgerpersoneel. 'Wie niet werkt, gaat gecorrigeerd worden. Wie laat verschijnt, gaat ook gecorrigeerd worden. We blijven binnen de wet en wij trekken in', was het heldere antwoord van de bewindsman.

Op de vraag van het NDP-Assembleelid Stephen Tsang over het geven aan de Militaire Politie van opsporingsbevoegdheid, gaf de minister aan dat dit binnenkort rond komt. 'De vorige wilde niet, maar de huidige minister heeft het al in concept. Wij zijn on speaking terms en het gebeurt zo meteen.' 

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) wilde weten wat de status is van de cassavefabriek. Hij vroeg of het naar een particulier gaat. Hierover zei Benschop: 'Cassavefabriek komt onder beheer van het Nationaal Leger. Watch our steps.'

0 comments:

Een reactie plaatsen