woensdag 7 juni 2017

Minister Welzijn van HI & T neemt tijdelijk waar op departement van Justitie en Politie

President Bouterse heeft spoed regeringsvergadering gehouden over ontslag Van der San


Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme (HI & T) zal waarnemen op het departement van Justitie en Politie. Het is nog niet duidelijk wanneer het beheer van het ministerie door Eugene van der San wordt overgedragen aan Welzijn. 

Starnieuws bericht vandaag, woensdag 7 juni 2017, te hebben vernomen.verneemt dat president Desi Bouterse gisteravond een korte spoed regeringsvergadering heeft gehouden. Daar is het ontslag van Van der San besproken. Ministers waren in de gelegenheid om vragen te stellen. Het was duidelijk dat de positie van de minister niet houdbaar was.

De president heeft vooraf aan het ontslag van de minister overleg gepleegd met vicepresident Ashwin Adhin, Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons, NDP-fractieleider André Misiekaba en procureur-generaal Roy Badjnath Panday op het presidentieel paleis.

In een persoonlijk onderhoud heeft de president de minister van Justitie en Politie, gevraagd om zijn portefeuille ter beschikking te stellen, stelt het Nationaal Informatie Instituut gisteren in een formeel persbericht van de regering.

Van der San beweert echter, dat hij zelf ontslag heeft aangevraagd. 'De wijze waarop de President begon n.l. dat er in de politiek bepaalde zaken zijn die je nooit zegt, was voldoende voor mij om aan de President te zeggen dat het voor mij het beste is om met onmiddellijke ingang te bedanken', stelt Van der San.

0 comments:

Een reactie plaatsen