donderdag 22 juni 2017

Na geslaagde noodlanding op een Amazone rivier overlijdt piloot alsnog tijdens reddingsactie helikopter

Piloot verliest zijn greep aan touw onder heli, valt in Catrimani rivier en verdrinkt


Een Braziliaanse piloot die een noodlanding moest maken op een Amazone rivier, daarmee het leven van zijn passagier redde, is overleden na een val tijdens de reddingsactie van een helikopter. Het eenmotorig vliegtuigje slaagde erin om na een elektrische storing op de rivier te landen. Het verdween binnen enkele seconden in de rivier.

Zowel de piloot als de passagier slaagde erin om te ontsnappen en wachtten op een moeilijk bereikbare plek in de jungle om te worden gered, zo berichten woensdag 21 juni 2017 onder andere Folha de Sao Paulo en de BBC.

Toen redders een touw gooiden om omhoog te klimmen, verloor de piloot zijn greep, viel in de rivier en werd meegesleurd door de stroming. De 64-jarige piloot, Elcides Rodrigues Pereira, wordt in de noordelijke deelstaat Roraima beschouwd als een held nadat beelden van de dramatische crashlanding verschenen..


De heer Pereira en Ednilson Cardoso (28) waren op een gezondheidsmissie om een ​​afgelegen inheemse stam te bezoeken. 

De heer Cardoso vertelde lokale media dat hij het touw rond de piloot had gebonden, die moe was, maar hij viel in de Catrimani rivier. De mislukte reddingsoperatie werd georganiseerd door de eigenaren van het vliegtuig, en niet door de autoriteiten. 

Brandweerlieden slaagden er pas in om het lichaam van de piloot zaterdag te vinden. (Bron foto: autoriteiten Roraima)

(Red. De Surinaamse Krant/BBC)

0 comments:

Een reactie plaatsen