donderdag 8 juni 2017

NDP-delegatie zoekt hele week in Boven-Surinamegebied verse aanhang

Bezoek ABOP-delegatie snel gevolgd door de NDP...


De leiders van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) werden zaterdag 27 mei met fanfare binnengehaald te Gujaba, Sipaliwini. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk en de Assembleeleden, Edward Belfort, Marinus Bee en Dinotha Vorswijk, werden verwelkomd door ongeveer vierhonderd bewoners. De NDP wil zich niet het kaas van het brood laten eten en is deze week met een delegatie aanwezig in het Boven-Surinamegebied (zie foto - Bron: NDP). 

Aan stonfotu’s en kansarme burgers zijn 200 voedselpakketten gegeven. De delegatie bestaat uit de NDP-coördinator van het Boven-Suriname gebied, Faizal Abdoelgafoer, de Assembleeleden Silvana Afonsoewa, Erwin Lienga, Aida Nading en andere partijkopstukken.

De structuren van de dorpen bezoeken om een tussentijdse evaluatie te houden, is het hoofddoel van het bezoek aan dit gebied. Aan de kapiteins en basja’s heeft de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, een persoonlijk schrijven gericht waarin vermeld staat wat de bedoeling is van het bezoek van de partij aan dit gebied. Er zijn bijeenkomsten gehouden in verschillende dorpen.

Met het oog op samenwerken en samenwerkingsverbanden versterken, zijn er vertegenwoordigers van verschillende dorpen bijeen gekomen. Te Abenaston hebben de structuren van het dorp samen met die van Pokigron tot en met Nw. Aurora van gedachten gewisseld. Te Pikin Slee zijn de structuren van Gujaba tot en met Botopasi bijeen gekomen, terwijl woensdag te Ma Lobi de structuren van Kambalua tot en met Tu Maipa op het schema stonden.

De delegatie heeft een tussenstop gemaakt op de school te Botopasi, waar een voedselpakket is gedoneerd en sponsoring in de vorm van geld voor de Keti Koti-viering die er gepland is door de schoolleiding. Leerkrachten van het Boven-Surinamegebied hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om de uitdagingen van het onderwijsveld aan te kaarten. De komende dagen zijn  besprekingen gepland te Solang en in het Langu gebied.

De delegatie keert zondag terug naar Paramaribo.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen