donderdag 29 juni 2017

NDP van Bouterse houdt spoedbijeenkomst in partijcentrum Ocer

Strafeis tegen hoofdverdachte 8 decemberproces zorgt voor 'onrust' binnen paars

Volgens de uitnodiging voor die bijeenkomst is de rechtsstaat in gevaar.....


De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft voor vanavond, donderdag 29 juni 2017. om zeven uur een spoedbijeenkomst belegd in partijcentrum Ocer te Paramaribo. Naast partijvoorzitter Desi Bouterse gaan andere prominenten de leden toespreken. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens de uitnodiging voor die bijeenkomst is de rechtsstaat in gevaar.

De aanleiding voor de bijeenkomst is de strafeis van twintig jaar door auditeur-militair Roy Elgin gisteren uitgesproken bij de voortzetting van het 8 Decemberstrafproces tegen hoofdverdachte Bouterse. De eis lijkt voor de nodige beroering te zorgen binnen de partij.


Het staatshoofd is overigens vandaag hoofdspreker bij de herdenking van de dag van Nationale Rouw die door de commissie Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld wordt georganiseerd. De herdenking vindt plaats bij het monument van Binnenlandse Oorlog aan de Waterkant. Om half vier zal het pad van verzoening worden bewandeld vanaf het monument naar Fort Zeelandia.

Commissievoorzitter Humphrey Jeroe zegt, dat de strafeis tegen Bouterse geen domper legt op de herdenking. Ook zegt Jeroe, dat hij niet in zou kunnen zien waarom de president niet meer aanwezig zou moeten zijn bij de herdenking.

Inmiddels berichten Nederlandse media over de spoedbijeenkomst, waaronder De Telegraaf.

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen