zaterdag 24 juni 2017

OAS-hoofd Almagro bereid stap terug te doen in ruil voor waslijst hervormingen Venezuela

'Internationale stilte over dit probleem is gevaarlijk'


Het hoofd van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, zei zaterdag dat hij afstand van zijn post zou doen in ruil voor een waslijst van hervormingen in Venezuela waarvan hij, zei dat die 'vrijheid' zou brengen voor de verzwakte Zuid-Amerikaanse natie. 

In een video, die op Twitter (zie onderaan) en de OAS-website werd geplaatst, vervolgde secretaris-generaal Luis Almagro en zei dat internationale stilte over dit probleem gevaarlijk is, aldus The Miami Herald vandaag, zaterdag 24 juni 2017.

'Stilte stond de opkomst van Hitler en de volksmoord in Rwanda', zei hij.

De boodschap komt als maanden van anti-overheids protesten in Venezuela minstens 75 doden hebben gekost.. De meeste doden vielen tijdens botsingen tussen demonstranten en veiligheidstroepen

'Ik weet dat Venezolanen protesteren met waardigheid op straat een nachtmerrie zijn voor het regime dat hen onderdrukt en voor degenen in de internationale gemeenschap die de voorkeur geven aan 'vrede' die wordt gebracht door intimidatie en mensenrechtenschendingen', zei hij.

Venezuela heeft de OAS lang beschuldigd het mondstuk, de spreekbuis, van Washington te zijn en eerder dit jaar begon het proces om uit de organisatie te stappen. Maar, Caracas heeft ook voorgesteld dat het in de OAS zou blijven als Almagro opzij zou gaan.


(Red. De Surinaamse ?Krant/The Miami Herald/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen