vrijdag 2 juni 2017

OM eist 25 jaar cel voor moord op Naomie Dhanradj

Na wurging begraaft verdachte zijn vriendin in een gat van een oud toilet op zijn achtererf


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren een celstraf van 25 jaar geëist tegen verdachte M.P. voor de moord op zijn 32-jarige vriendin Naomi Dhanradj. Hoewel de verdachte vanaf het begin heeft ontkend, heeft het obductierapport duidelijk uitgewezen dat het slachtoffer is dood gewurgd. Na het feit gepleegd te hebben, heeft de man het lichaam op zijn achtererf begraven. Dit gebeurde in april 2016, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 2 juni 2017.

'Haar wens was dat ik haar moest begraven. Ook moest ik de laatste zijn die haar moest zien', zei de verdachte eerder tegen de rechter. De verdachte blijft erbij, dat hij het slachtoffer niet gedood heeft, maar slechts omhelsd had.

De verdachte beweert, dat hij de avond ervoor bij Dhandradj geslapen heeft. Toen haar telefoon overging, pakte zij het toestel en gooide het uit het raam. Hij vroeg haar wie had gebeld, waarop ze zou hebben geantwoordde, dat ze het niet wist. Hij omhelsde haar en bleef vragen. Ze zei toen, dat hij haar los moest laten en dat zij dan alles zou vertellen. Toen hij haar losliet, zakte ze echter in elkaar. Hij probeerde haar water te laten drinken, maar er kwam schuim uit haar mond. Hierop deed hij een ventilator aan en legde haar op bed. Hij liet haar in de woning achter en ging naar huis.

Vier uren later kwam hij terug en vond Dhanradj in dezelfde staat. Hij nam haar mee naar zijn woning en sleepte haar de achtertuin in, legde haar onder een boom en dekte haar met een zinkplaat af. Daarna ging hij zijn huis binnen, maar kon niet slapen.

De volgende dag nam hij een kijkje. Haar lichaam was koud en verstijfd. Toen drong het pas tot hem door, dat zij dood was. Hij begroef haar in een gat van een oud toilet op het achtererf.

Op de vraag waarom hij haar naar zijn huis had gebracht, zei de verdachte, dat het slachtoffer voor hem niet dood was. 'Gi mi a no beng dede ete. Ik dacht dat zij een spelletje met mij speelde, waardoor ik haar maar buiten liet', zei hij tegen de rechter. P. benadrukte dat hij die bewuste dag behoorlijk wat alcohol had gedronken.

Op 6 juli volgt uitspraak in deze zaak.

0 comments:

Een reactie plaatsen