maandag 26 juni 2017

Ombudsman van Venezuela, Tarek William Saab, veroordeelt toename extreem-rechtse haatmisdrijven

'Het zoeken naar agressie met intenties een ​​mens te beschadigen of te doden wegens zijn ideologische houding is walgelijk'


De ombudsman van Venezuela, Tarek William Saab, heeft zondag de toename van extreem-rechtse haatmisdrijven veroordeeld, nu de oppositie oproept tot een escalatie van protesten tegen de regering, die inmiddels de levens van meer dan 80 mensen hebben geëist. 'Haatmisdrijven, zoals lynchings, die door politieke redenen worden gemotiveerd, worden gevaarlijk', zei Saab, aldus TeleSUR vandaag, maandag 26 juni 2017.

Hij publiceerde een serie video's die aantonen hoe een groep mensen protesteert in het commerciële centrum van Tamanaco. CCCT in de hoofdstad Caracas, en een vrouw probeert aan te vallen en haar in het winkelcentrum te achtervolgt.

Ze was aangezien voor Marlene de Andrade, de vrouw van Winston Vallenilla, de president van het televisiestation TVes. 'We hebben moeite om een ​​land te veranderen, waar tolerantie is en iedereen die anders denkt kan leven, maar feiten zoals deze doen veel schade. De vrouw hier is een werkneemster die boodschappen deed en ze heeft deze agressie niet verdiend', zegt een onbekende persoon naast de vrouw in een andere video, in wat de toiletruimte in het winkelcentrum lijkt te zijn. 'Wat zou er gebeurd zijn als het de bende die deze dame in de CCCT achtervolgd was, was gelukt haar te lynchen? Dit toejuichen is verwerpelijk', zei Saab op Twitter.


Minstens 86 mensen zijn gestorven sinds de oppositie protesten gericht op de overheid zijn begonnen, ondanks oproepen van president Nicolas Maduro voor dialoog met de oppositiegroepen.

Naast de doden, zijn meer dan 1.200 mensen gewond geraakt in de protesten.

Saab beschuldigde ook de rechtse oppositie van het land vorige week van recente aanvallen en bedreigingen tegen zijn familie. Hij zei dat 30 mensen. die vlaggen van de oppositiepartij Primero Justicia droegen. zijn familie hebben aangevallen en dreigden hun huis te verbranden.

'Het zoeken naar agressie met intenties om een ​​mens te beschadigen of te doden wegens hun ideologische houding is walgelijk', schreef Saab op zijn Twitter-account. 'Het justitie systeem kan dit verachtelijk fenomeen stoppen, dat als het zou voortgaan met straffeloosheid, de voorloper van een burgeroorlog zou zijn.'(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen