vrijdag 2 juni 2017

Ontevredenheid leerkrachten over herwaardering blijft

Nettobedrag salaris valt laag uit door belastinginhouding

Toegezegde Srd 500 extra herwaardering per maand verdampt gedeeltelijk


De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zullen de regering in een brief duidelijk maken, dat zij ontevreden zijn over de herwaardering. Ook is er tot nu toe geen overleg geweest tussen de bonden en de regering over diverse punten die nog een heet hangijzer zijn. Het overgrote deel van de leerkrachten is niet tevreden met het netto bedrag, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 2 juni 2017. 

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS, zei gisteren tijdens een persconferentie, dat besloten is na de brief van vicepresident Ashwin Adhin het werk te hervatten per 11 mei. Dit hebben de leerkrachten gedaan, maar meer met het oog op de leerlingen, want zij waren niet helemaal tevreden.

Nu het financiële deel van de herwaardering is uitgevoerd, zien leerkrachten dat zij helemaal niet uit de zorgen zijn. Het netto inkomen is voor tachtig procent van de onderwijsgevenden laag uitgevallen, beklemtoonde Valies.

De BvL en ALS blijven erbij, dat over het loon overeenstemming moet zijn tussen werkgever en de werknemersorganisaties. Het herwaarderingsresultaat valt tegen en leerkrachten zijn teleurgesteld.

Valies vindt dat de belastingwetten aangepast moeten worden. Er worden teveel inhoudingen gepleegd, waardoor het nettobedrag laag uitvalt. In de brief aan de regering zullen de punten nauwkeurig worden uitgewerkt. Hierbij zullen ook tijdslimieten worden gesteld. Valies deelde mee het ongenoegen van de leerkrachten reeds kenbaar te hebben gemaakt aan minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De regering zal terdege rekening moeten houden met de brief van de BvL en ALS, aldus Valies.

0 comments:

Een reactie plaatsen