woensdag 21 juni 2017

Operatie Octopus is opgeschort, niet stopgezet....

Korps Politie Suriname en Bureau Nationale Veiligheid evalueren actie


De politie zal binnenkort de resultaten van Operatie Octopus bekendmaken. Ze is samen met het Bureau Nationale Veiligheid (BNS) bezig de actie te evalueren. Politiecommissaris Guno Roosenhoff spreekt van een succesvolle reeks acties. 'Er is een terugval in de ruwe vormen van criminaliteit die zich de laatste paar weken hadden voorgedaan.' De actie is opgeschort en niet stopgezet, zo bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 21 juni 2017.

Het wachten is op groen licht van het BNS om weer te beginnen met de strakke controle en opgevoerde acties.

'De reguliere acties zijn nog steeds gaande. Ons werk gaat gewoon verder', zegt Roosenhoff op de vraag waarom er in het afgelopen weekend opmerkelijk meer agenten op de been waren dan normaal in de binnenstad.

Er zijn binnen Operatie Octopus drugsvangsten en wapenvondsten gedaan en aanhoudingen verricht bij roadblocks, maar ook bij reguliere verkeersacties.

Op 6 april heeft president Bouterse de samenleving geïnformeerd over de aanpak van de harde criminaliteit. Toenmalige minister van Justitie en Politie Eugène van der San deelde in dezelfde maand mee, dat ook militairen daarbij betrokken zouden worden. Het budget dat beschikbaar was gesteld voor de operatie is twee weken geleden besproken. Echter, het is onduidelijk of geldgebrek een reden is waarom de operatie voorlopig niet wordt hervat.

0 comments:

Een reactie plaatsen