woensdag 14 juni 2017

Ophangbrug boven Carrizal Rivier in westen Ecuador stort in elkaar; 36 gewonden

Toeschouwers staan op brug te kijken naar evenement met vlotten tijdens een lokaal festival

(Bron foto: El Diario)

Meer dan 30 mensen zijn zondag in het ziekenhuis opgenomen na de dramatische ineenstorting van een ophangbrug, waardoor tientallen mensen in een rivier in het westen van Ecuador belandden. Het incident vond plaats op een brug over de Carrizal Rivier in de buurt van de stad Tosagua.


Toeschouwers stonden op de brug om te kijken naar een evenement met vlotten op de rivier als onderdeel van een lokaal festival.

Juan Velasquez van lokale brandweer zei, dat de brug instortte, omdat het het gewicht van alle toeschouwers niet kon dragen, aldus de krant El Dairio dinsdag 13 juni 2017.

Het ongelukkige ongeval werd op de camera vastgelegd door mensen die langs de rivier waren verzameld om het evenement te bekijken. Op de beelden is te zien, dat mensen naar de rivier gaan om de getroffen slachtoffers te helpen.


Nooddiensten werden gealarmeerd en tientallen mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. 'Het ging erg snel, ik viel met mijn hoofd naar beneden in het water en slaagde er onmiddellijk in weg te komen', zei een van de mensen op de brug, Carlos Cevallos, in El Dairio.

'Ze namen de kinderen uit het water, het was eensoort van wanhopig en we hadden het niet verwacht.' 36 Mensen zouden gewond zijn geraakt, maar niemand heeft ernstig letsel opgelopen, aldus Ecuavisa en velen konden snel het ziekenhuis verlaten.(Red. De Surinaamse Krant/El Diario/RT)

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!