maandag 5 juni 2017

Oppositie houdt rekening met val regering-Bouterse

Uitkomst evaluatie oppositie van protestbijeenkomstEr moet rekening mee gehouden worden dat de regering-Bouterse nog voor 2020 ten val komt. Dit is de kern van de evaluatie die de vier grootste oppositiepartijen gemaakt hebben van hun recente publieke protestbijeenkomst. Mogelijk moeten nog voor 2020 algemene verkiezingen uitgeschreven worden. 

De oppositie wil in elk geval een plan opstellen om de periode na Bouterse te overbruggen. Het maakt dan niet uit of het voor of na 2020 is. Het zogenaamde Nationaal Crisisbeheersingsplan moet uitgewerkt worden door verschillende maatschappelijke groeperingen. Het blijkt volgens oppositiepartijen dat enkele van deze groepen aan een eigen plan werken. Daar moet een groot plan van worden worden gemaakt. Er kan dan rekening worden gehouden met alle belangen.

Bepaalde ideeën zijn rijp genoeg om meteen uit te voeren. Alleen, het komt er maar niet van onder de huidige regering.

'Veel dingen zijn haalbaar, maar niet onder deze regering, want die heeft het vertrouwen niet. In feite zegt men dat we ons nu al moeten voorbereiden op overname van het bestuur. Dat kan constitutioneel in 2020, maar het kan ook eerder', zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi in de Times of Suriname, zo is vandaag, maandag 5 juni 2017, te lezen op Waterkant.net.

0 comments:

Een reactie plaatsen