donderdag 15 juni 2017

Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname dreigt met actie

'Nog steeds geen overeenkomst bereikt over de tariefaanpassing van 136%'

'Geen principeovereenkomst dan volgt 16 juni totale werkonderbreking'


'Op 31 mei 2017 hadden wij een intentieverklaring getekend met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), waarbij er binnen twee weken een overeenkomst bereikt moest zijn over de tariefaanpassing, maar dat is nog steeds niet het geval', zegt Radjeshkoemar Ori, secretaris van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), vandaag, donderdag 15 juni 2017, in het Dagblad Suriname. 

Vandaag vindt weer een vergadering  plaats tussen de OBS en de minister. 'We hopen dat wij vandaag wel een principeovereenkomst kunnen tekenen, anders zullen de leden het werk (bus- en bootvervoer) totaal neerleggen op vrijdag. Dit keer zal er geen uitstel meer zijn. Je kunt toch niet zo lang onderhandelen en er blijft maar niets eruit komen vanuit de overheid?'

De onderhandelingen tussen de overheid en de OBS zijn in augustus 2016 gestart, maar het is in principe een kwestie die reeds twee jaren gaande is. Wegens tal van onderbreken is er tot nog toe geen oplossing bereikt. Doordat de onderhandelingen op een gegeven moment door de onderwijsminister werden overgeheveld naar het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), heeft het proces veel meer tijd in beslag genomen.

'Al die jaren is er onderhandeld met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dit was bovendien gemakkelijker, want dit keer hadden wij zoveel overmachtssituaties vanuit OWT&C.'

Ook de leden van de OBS hebben te kampen met de financiële inkrimping, waardoor zij een tariefaanpassing van 136% wensen. Of dit percentage door de overheid goedgekeurd zal worden, is vooralsnog onduidelijk.

0 comments:

Een reactie plaatsen