donderdag 15 juni 2017

Oud-premier Schotte van Curaçao: 'Ik ben slachtoffer van politiek gemotiveerd proces'

'Alle zaken zijn uit hun context getrokken'

'Het enige dat ik heb gedaan is geld en donaties ophalen voor mijn partij'


Voormalig minister-president van Curaçao Gerrit Schotte heeft woensdag 14 juni 2017 aan het eind van het hoger beroep van zijn strafzaak gezegd, dat hij het slachtoffer is van een politiek gemotiveerd proces. 'Alle zaken zijn uit hun context getrokken.' Dit bericht onder meer De Telegraaf.

Het enige dat hij naar eigen zeggen heeft gedaan, is geld en donaties ophalen voor zijn partij, MFK. Volgens hem 'verwachtte niemand daar ooit iets voor terug'.


Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem van ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte. De rechtbank achtte in eerste aanleg ook bewezen, dat Schotte geld heeft aangenomen van Francesco Corallo, een Italiaanse zakenman die op Sint Maarten woont.

Het OM eist in het hoger beroep opnieuw drie jaar cel en intrekking van zijn passieve kiesrecht. In 2016 heeft hij die straf al opgelegd gekregen door de rechtbank, waartegen hij beroep aantekende bij het gerechtshof.


De levenspartner van Schotte, Cicely van der Dijs, hoorde negen maanden cel en negen maanden voorwaardelijk tegen zich eisen, de straf die zij in eerste aanleg door de rechtbank al kreeg opgelegd. Van der Dijs zei het tegenover het hof het 'moeilijk te vinden om te zien dat mijn man die zich zo inzet voor Curaçao wordt weggezet als een crimineel.’

Het gerechtshof doet uitspraak op 21 juli.


Ter informatie (met dank aan Yves Guillaume Cooper I):

0 comments:

Een reactie plaatsen