dinsdag 27 juni 2017

Oud-president Ecuador, Correa, noemt Trump 'stom' en Braziliaanse president 'verrader'

'Immigratie wordt gestopt met welvaart, met vrede, enzovoorts, maar hij wil een muur bouwen'


In een interview met het Spaanse EFE-nieuwsagentschap heeft voormalig president van Ecuador, Rafael Correa, president Donald Trump 'stom' en Brazilië's president Michel Temer een 'verrader' genoemd, aldus nieuwswebsite Q Costa Rica maandag 26 juni 2017.

Hij zei dat Trump het record voor stomheid heeft verslagen met zijn plan om een ​​muur langs de grens van de VS met Mexico te bouwen - een campagnebelofte van Trump om illegale immigratie aan te pakken - evenals zijn beslissing om het beleid van de Obama-periode te keren, die onder meer de relatie met Cuba heeft geopend.

'Alsof immigratie kan worden vermeden met een muur', zei Correa tijdens een interview in Montevideo, Uruguay. 'Immigratie wordt gestopt met welvaart, met vrede, enzovoorts. Maar, hij wil een muur bouwen en Mexicanen moeten daarvoor betalen, zo'n arrogantie.'Voor Correa ging 'Trump achteruit op alles wat vooruit was gegaan' met het beleid richting Cuba, en besluit om de VS te onttrekken uit het Parijse Klimaatakkoord een 'extreem ernstig ding'. Correa zei dat Trump China's voorbeeld zou moeten volgen. Het land drijft op globalisering terwijl de Verenigde Staten het protectionisme voortzet.

Correa heeft ook de Braziliaanse president Temer aangevallen en noemde diens regering een 'mislukking'. 'Wat een kerel', zei Correa. 'In twee jaar aan de macht veroordeelt hij toekomstige generaties tot schaamte, schaamteloos verraad.'

Een geluidsopname van Temer werd al een paar maanden geleden gelekt, waarin hij te horen is, aan het onderhandelen over de logistiek voor de  omkoping van een voormalig ambtenaar.

(Red. De Surinaamse Krant/EFE/Q Costa Rica)

0 comments:

Een reactie plaatsen