donderdag 22 juni 2017

Overlast van storm Bret op Curaçao is meegevallen

Daken van twee huizen op Bándabou bijna geheel weg geblazen, 17 bomen omgewaaidDe overlast van tropical wave Bret is meegevallen. Dat zeggen meerdere hulpverleners vandaag, donderdag 22 juni 2017, in het Antilliaans Dagblad. Dinsdagavond, toen Bret het eiland passeerde, is een harde wind gemeten van gemiddeld 45 tot 60 kilometer per uur. Er was een uitschieter van 90 kilometer per uur bij Seru Kokori, zo laat de regering weten.

Op Bándabou zijn de daken van twee huizen bijna geheel weg geblazen, aldus brandweercommandant Elvin Regina. 'Wij hebben vanaf dinsdag 20.30 uur tot en met woensdag overdag 39 meldingen binnengekregen. Bij een huis op Zumbu en bij Dokterstuin is het dak bijna geheel weg gewaaid. Er zijn ook 21 meldingen binnen gekomen van mensen die minder ernstige problemen hebben gehad', zo meldt de commandant.

'De brandweer heeft onder ander een taphole geplaatst. Wij kunnen slechts voor een tijdelijke oplossing zorgen. De bewoners van de getroffen huizen moeten daarna zelf aan de slag, maar dat gebeurt ook wel.' In totaal zijn er 17 bomen omgevallen. Op 28 plaatsen hingen er stroomkabels los met vonkjes. De politie heeft dinsdag in totaal 45 verzoeken voor assistentie ontvangen tussen 21.15 en 23.10 uur.

0 comments:

Een reactie plaatsen