donderdag 8 juni 2017

Update: Partij Artikel1 van Sylvana Simons moet naam veranderen

Naamswijziging lastig nu partij amper geld in kas heeft

Update 8 juni: Verklaring Sylvana Simons


De politieke partij Artikel1 van Sylvana Simons moet van naam veranderen. De Stichting Expertisecentrum Discriminatie is door de rechter dinsdag 6 juni 2017 in het gelijk gesteld dat de naam en het merkrecht toebehoord aan het onderzoeksinstituut, zo bericht onder andere De Telegraaf. 

Simons kon zich tijdens het Kort Geding drie weken geleden met de beste wil van de wereld niet bedenken waarom zij de naam Artikel1 zou stelen voor haar politieke partij. 'Als ik van tevoren had geweten dat er zoveel commotie over zou ontstaan, had ik er niet voor gekozen.'

Zij wordt nu door de rechter gedwongen alsnog op zoek te gaan naar een nieuwe naam voor haar partij.

Hoewel Simons geen zetel haalde tijdens de Tweede Kamerverkiezingen heeft zij wel de intentie uitgesproken volgend jaar mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Haar grootste achterban bevindt zich in Zuidoost.

Simons heeft aangegeven dat een naamswijziging eigenlijk niet kan met de huidige financiën in kas. De vrijwilligersorganisatie waar haar politieke partij momenteel op draait, moet het hebben van giften en er is bijna geen geld.

0 comments:

Een reactie plaatsen