dinsdag 20 juni 2017

Paus Franciscus bezoekt in januari 2018 Chili en Peru

'Het programma van de reis zal op termijn worden gepubliceerd'


Het persbureau van het Vaticaan heeft maandag 19 juni 2017 bekendgemaakt, dat Paus Franciscus van 15 tot 18 januari 2018 Chili bezoekt en vandaar naar Peru reist voor een bezoek van 18 tot 21 januari.

In Chili zal de Heilige Vader de hoofdstad Santiago bezoeken, evenals Temuco en Iquique. In Peru zal hij de hoofdstad Lima bezoeken en Puerto Maldonado en Trujillo.

'Het programma van de reis zal op termijn worden gepubliceerd', aldus de verklaring van het Vaticaan, zo bericht het Catholic News Agency. De Aartsbisschop van Lima en Primaat van Peru, kardinaal Juan Luis Cipriani, bevestigde maandag op een persconferentie. dat 'de Heilige Vader dagelijks uitnodigingen ontvangt van landen over de hele wereld. Hij heeft gekozen voor Peru en Chili . Dit laat ons denken aan de enorme affectie die hij heeft voor ons land'.


De Paus 'komt als een pelgrim van vrede, gerechtigheid, eenheid. Het is een uitstekende gelegenheid voor de hele Peruaanse familie om het beste te zoeken, wetende dat de Paus een boodschap van verzoening en missie brengt, dat de kerk openstaat voor iedereen', zei hij tijdens de persconferentie in het hoofdkantoor van de Peruaanse Bisschoppenconferentie in Lima. 'Ik roep u op om ons samen voor te bereiden op de aanwezigheid van de Paus.'

De president van Peru, Pedro Pablo Kuczynski, herhaalde de opmerkingen van de aartsbisschop en zei, dat het bezoek van de Heilige Vader 'voor en na' voor Peru zal markeren. 'Ik denk dat dit bezoek een enorm succes zal zijn', voegde hij eraan toe.

In Chili kondigde de Apostolische Nuncio, bisschop Ivo Scapolo, het nieuws aan, vergezeld door Aartsbisschop Santiago Silva, president van de bisschopconferentie van Chili (CECh, Conferencia Episcopal de Chile), kardinaal Ricardo Ezzati, Aartsbisschop van Santiago en Bisschop Fernando Ramos, secretaris-generaal van de CECh, die de algemene coördinator van het pauselijk bezoek zal zijn.In de mededeling bevestigde Bisschop Fernando Ramos dat 'de Paus een belangrijk persoon is als de opvolger van Petrus en zijn woord en getuigenis zijn altijd bedoeld om de persoon van Jezus aan te kondigen. Tijdens zijn bezoek zal hij de kerk helpen ons volgen van Jezus te bevestigen.'

De aankondiging komt enkele maanden voor de komende reis van Paus Franciscus naar Colombia in september. De eerste Latijns-Amerikaanse Paus heeft al verschillende landen in Zuid- en Midden-Amerika bezocht, waaronder Brazilië in 2013, Bolivia, Ecuador en Paraguay in 2015, en Cuba en Mexico in 2016. Hij heeft zijn vaderland Argentinië als Paus nog niet bezocht.

De laatste Paus die Chili en Peru bezocht was Paus Johannes Paulus II, die in 1985 en 1988 pastorale uitstapjes naar Peru maakte en Chili in 1987. (Bron foto: Lucia Ballester/CNA)

(Red. De Surinaamse Krant/CNA)

0 comments:

Een reactie plaatsen