maandag 12 juni 2017

Personeel SAO wil duidelijkheid over ontvangst koopkrachtversterking

Medewerk(st)ers willen toelage met terugwerkende kracht ontvangen vanaf december 2015


Medewerkers van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) willen uiterlijk vandaag, maandag 12 juni 2017, duidelijkheid over wanneer ze de koopkrachtversterking zullen krijgen. Ze kijken al enige tijd uit naar die toelage, omdat aan hen de toezegging is gedaan dat ze die zullen ontvangen, aldus de Ware Tijd.

Het gaat in totaal om Srd 475, waarvan de landsdienaren vanaf december 2015 tot en met april 2017 omgerekend Srd 100 per maand hebben gekregen en vorige maand Srd 375. 'We willen vandaag horen wanneer het geld gestort wordt. Als dat niet gebeurt, zullen de leden bepalen wat ze verder zullen doen', zegt bondssecretaris Perry Marica.

De leden waren dinsdag verhit over het uitblijven van de toelage en hebben na een ledenvergadering duidelijkheid van directie en Raad van Toezicht van SAO gevraagd. 'We kregen te horen dat het in de pijplijn is en dat we het geld zullen krijgen. We hebben toen besloten om de mensen enige tijd te gunnen', zegt de bondssecretaris. Hij noemt het meer dan redelijk en billijk dat de mensen na geruime tijd gewacht te hebben nu het geld ontvangen. Ze willen de toelage met terugwerkende kracht ontvangen vanaf december 2015.

De bond had eerder gezegd te hebben begrepen dat alleen ambtenaren en aan hen gelijkgestelden in aanmerking komen voor de koopkrachtversterking. Volgens de statuten van de SAO behoren ze niet tot deze groep. 'Er is intussen een nota van wijziging gemaakt, waardoor we ook recht hebben op de toelage', zegt Marica.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!