zaterdag 3 juni 2017

Pertjajah Luhur (PL) bezorgt levensmiddelenpakketten aan moskeeën

'Het is goed om mee te maken, dat we leden hebben die bereid zijn om ons in deze te helpen'


Partijvoorzitter voorzitter Paul Somohardjo: 'De gotong-royong-gedachte is er'


Rijst, groene bananen, suiker, thee en koffie. Dit zijn enkele van de levensmiddelen in het ramadanpakket, speciaal bestemd voor de moskeeën. In het partijcentrum van de Pertjajah Luhur (PL) te Beekhuizen was gisteren een enorme bedrijvigheid. Partijleden liepen af en aan om te helpen met de levensmiddelenpakketten. PL'ers hebben een bijdrage geleverd, in de vorm van geld of levensmiddelen en arbeidskracht, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 3 juni 2017.

Onder het toeziend oog van partijvoorzitter Paul Somohardjo zijn de pakketten ingeladen voor distributie naar de diverse moskeeën, verspreid over de verschillende districten. Het streven is er op gericht om landelijk ongeveer 250 moskeeën te voorzien.

'De saamhorigheid onder de partijgenoten is bijzonder goed. De gotong-royong-gedachte is er. Niet alleen als partij is bijgedragen, PL'ers hebben zelf ook een halve, een hele of meerdere pakketten geschonken. Het is goed om mee te maken dat we leden hebben die bereid zijn om ons in deze te helpen', zegt Somohardjo. De politicus stelt, dat de partij elk jaar weer tijdens de vastenmaand haar ondersteuning biedt aan de moskeeën, om de vastenperiode prettiger te doen verlopen.

Ondanks de sterk gestegen prijzen is het gelukt een redelijk goed pakket samen te stellen. 'Uien waren vroeger Srd 12,50 een zak, maar kost nu Srd 85. Ook andere levensmiddelen zijn vijf tot zes maal zo duur geworden. Maar, we roeien met de riemen die we hebben', zegt Somohardjo, die er trots op is dat de groene bananen afkomstig zijn uit de eigen aanplant van de partij.

Het inzamelen van fondsen voor de ramadanpakketten gaat door. Volgende week komen de partijleden opnieuw bij elkaar om de resterende moskeeën te voorzien.

Nickerie neemt een bijzondere plek in. De structuren van de PL hebben - mede met behulp van donoren - de moskeeën aldaar helemaal zelf van een levensmiddelenpakket kunnen voorzien. Somohardjo gaat vandaag aan het hoofd van een partijdelegatie naar het westen om de distributie van de pakketten in Nickerie en Coronie volledig af te ronden.

0 comments:

Een reactie plaatsen