maandag 12 juni 2017

Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski vraagt om internationale arbitrage in Venezolaanse crisis

'Arbitragegroep zou werk kunnen verrichten op Nederlands eiland Curaçao voor Venezolaanse kust' 


De Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski (zie foto - Bron: Twitter) heeft om internationale arbitrage gevraagd in de Venezolaanse crisis, maar slechts als politieke gevangenen zijn vrijgelaten, aldus een interview dat zondag 11 juni 2017 in de Spaanse krant El Pais is gepubliceerd, zo bericht Agence France Presse. 

'Het fundamentele probleem is dat alle politieke gevangenen vrijkomen', zei hij in El Pais. 'Als dat daar niet gebeurd, is er geen dialoog mogelijk.'

'Zodra aan die voorwaarde wordt voldaan, zouden drie landen die vriendschappelijk staan tegenover het regime van Venezuela zich kunnen voegen bij drie meer kritische landen om internationale arbitrage in de crisis te bieden', voegde hij eraan toe.

Het werk van de groep, die zou bestaan ​​uit gerespecteerde oudere staatsmannen, zou op neutraal grondgebied moeten plaatsvinden, voegde hij eraan toe. Hij stelde het Nederlandse eiland Curaçao voor de Venezolaanse kust voor.

Venezuela is maandenlang in een politieke en economische crisis gevangen en duizenden hebben voor en tegen de regering van de linkse president Nicolas Maduro gedemonstreerd. Gedurende die tijd zijn meer dan 60 mensen gedood en honderden meer gearresteerd. De non-gouvernementele organisatie Foro Penal Venezolano (zie onderaan), die rechtshulp verleent aan mensen die willekeurig worden vastgehouden, zegt dat het Maduro-regime momenteel 186 politieke gevangenen heeft.

Kuczynski, een uitgesproken criticus van het Maduro-regime, maakte zijn opmerkingen in een interview dat twee weken geleden aan de krant werd gegeven, voor zijn bezoek aan Spanje dat maandag begint.

Ter informatie:


(Red. De Surinaamse Krant/AFP/El Pais)

0 comments:

Een reactie plaatsen