zondag 11 juni 2017

Peruaanse regering effectief, met succes, in actie tegen illegale goudmijnen in Amazonegebied

Razzia's in goudwinningsgebieden in natuurreservaat leiden tot drastische afname activiteiten


De organisatie Monitoring van het Andes-Amazone Project (MAAP) - een project van Amazon Conservation Association (ACA) en Conservación Amazónica (ACCA) - meldt, dat razzia's door de Peruaanse regering de illegale mijnbouw in het Tambopata Nationaal Natuurreservaat sterk verminderd hebben. Tegen het einde van vorige maand berichtte MAAP over de beweging van illegale goudzoekers in de bufferzone van het Tambopata Nationaal Natuurreservaat. Toen dat gebeurde, werkte het Congres aan een voorstel om illegale mijnbouw niet als een georganiseerde misdaad te classificeren, aldus de nieuwswebsite Peru This Week zaterdag 10 juni 2017.

In tegenstelling tot de mening van de MAAP-onderzoekers, blijkt echter dat de beweging van de kampen van illegale goudzoekers, dat ze op een zeer georganiseerde manier functioneren. Om deze bewegingen in perspectief te plaatsen heeft MAAP onlangs een nieuw rapport uitgegeven dat aantoont dat razzia's door de Peruaanse regering succesvol zijn geweest en hebben geleid tot een afname van 90% van de illegale goudmijnactiviteiten in de biodiverse nationaal natuurreservaat sinds de razzia's in 2015 begonnen.Het Nationaal Parken Agentschap van Peru, SERNANP, voert ook lopende razzia's uit. De bufferzone is moeilijker voor hen om aan te pakken, omdat sommige van de illegale activiteiten buiten hun jurisdictie vallen, zoals vermeld in het verslag van vorige maand.

Goudwinning in deze regio leidde in 2016 tot het uitroepen van een noodtoestand vanwege de hoge hoeveelheden kwik die gebruikt worden in het extractieproces dat de waterwegen infiltreert en verontreinigt.

Ter informatie:
(Red. De Surinaamse Krant/Peru This Week)

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!