donderdag 1 juni 2017

Peru's premier Zavala dringt er bij alle mannen op aan vrouwen te respecteren en te beschermen

'Laat geen geweld toe in je familie en huizen, geef slechte mannen aan'

'We moeten onze manier van denken eens en voor altijd veranderen; mannen en vrouwen moeten gelijk worden gerespecteerd'


Peru's premier Fernando Zavala dringt er bij alle mannen in het land op aan om vrouwen te respecteren en te beschermen. 'We hebben echte mannen nodig die vrouwen respecteren. Als premier en een man roep ik alle Peruaanse mannen op om vrouwen onder risico te respecteren en te beschermen. Een blind oog ervoor hebben is ook een vorm van geweld', aldus Zavala, zo bericht het persbureau Andina vandaag, donderdag 1 juni 2017.

Tijdens een persconferentie heeft hij ook vrouwen opgeroepen hun stem te laten horen en beweerde dat de 'Executive Branch' 'naar ze luistert'. 'Laat geen geweld toe in je familie en huis, geef slechte mannen aan. De overheid neemt actie, we hebben iedereen nodig om deel te nemen aan de oplossing, want de enige manier om te slagen is door samen te werken', benadrukte hij.


'We moeten onze manier van denken eens en voor altijd veranderen; mannen en vrouwen moeten gelijk worden gerespecteerd in onze families, in de straten, in onze gemeenschappen', aldus Zavala.

De 46-jarige premier vroeg aan het Congres, de rechterlijke macht, het ministerie van Openbare Zaken, het maatschappelijk middenveld en de media om te informeren over de acties die iedereen onderneemt om de situatie van geweld te be├źindigen.

'We zullen nooit een modern volk zijn, tenzij we elkaar respecteren', waarschuwde het kabinetshoofd.


Hij noemde ook dat Vrouwen Centra in de meest gewelddadige gebieden in politiebureaus zijn opgericht, zodat de slachtoffers specifiek en tijdig een reactie van de staat kunnen krijgen.

Bovendien zijn in totaal 468 verkrachtte vrouwen bijgestaan ​​door het gratis openbare verdedigingsprogramma van Justitie. Evenzo zijn 97 misdadigers veroordeeld voor het vermoorden of verkrachten van een vrouw, dankzij het beloningsprogramma. Bovendien is de Onderwijssector docenten aan het trainen om studenten aan te moedigen om alle soorten van geweld tegen vrouwen, binnen- en buiten scholen te verwerpen. Ambtenaren werken hand in hand met ouders om dit te doen.

(Red. De Surinaamse Krant/Andina/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen