woensdag 14 juni 2017

Poli te Brownsweg weer open na inbraakgolf

'Vertrouwen nog steeds aanwezig tussen MZ en de gemeenschappen'

Tijdens Krutu hebben alle partijen besloten om samenwerking te versterken door de veiligheid binnen de gemeenschappen te versterken


Door veelvuldige inbraken te MZ Brownsweg, heeft de directie van de Medische Zending (MZ) op 5 juni 2017 besloten om als veiligheidsmaatregel voor haar medewerkers, de poli te sluiten. Door deze alarmerende situatie kwam de dienstverlening in gedrang. Intussen is de poli te Brownsweg sinds zaterdag weer opengesteld en kunnen de gemeenschappen weer terecht voor behandeling, zo meldt de MZ vandaag, woensdag 14 juni 2017, in een persbericht.

De Medische Zending betrekt en overlegt altijd met de gemeenschappen over haar werkzaamheden tot op het afstemmen waar de poli’s het best gebouwd kunnen worden. Deze werkwijze is altijd goed ervaren tussen beide partijen en zou ook garantie tot veiligheid moeten bieden.

Ondanks de vele inbraken bestaat het vertrouwen nog steeds tussen MZ en de gemeenschappen en is er samen met de gemeenschapsautoriteiten en andere sleutelrollen zoals de politie van het dorp een Krutu gehouden op 7 juni. Acute maatregelen, zoals het omrasteren en plaatsen van dievenijzer voor de poli’s, is voor de Medische Zending momenteel financieel niet mogelijk. Het personeel is voornemend om de lokale bedrijven daar te benaderen voor financiële of technische ondersteuning.

Tijdens deze Krutu hebben alle partijen besloten om de samenwerking te versterken door de veiligheid binnen de gemeenschappen, waar de MZ poli ook deel van uitmaakt, te versterken. Met deze samenwerking hoopt de Medische Zending, dat de dienstverlening ongestoord verder gaat en kijkt uit naar de evaluatiegesprekken.

0 comments:

Een reactie plaatsen