vrijdag 9 juni 2017

Politie houdt vier verdachten overval supermarkt in Frederickshoopweg aan

Twee verdachten geraakt door politiekogels tijdens hun vluchtpoging


Een gemengd team bestaande uit agenten van de afdeling Kapitale Delicten en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben vanochtend, vrijdag 9 juni 2017, vier verdachten van een overval op een supermarkt in de Frederickshoopweg aangehouden, zo bericht de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname. 

De politie van Latour werd via de Centrale Meldkamer ingeschakeld. De overvallers waren echter al verdwenen toen agenten bij de winkel arriveerden. De politie trof slachtoffers van de overval gekneveld aan. Per ambulance werden ze afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling konden ze naar huis.

Aan de hand van uitgewerkte informatie konden de overvallers door het RBTP gelokaliseerd worden op een adres te Pontbuiten. De 28-jarige B.G. alias Motro en G.B. (28) werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Twee verdachten, van wie de namen nog niet bekend zijn, zijn geraakt door politiekogels tijdens hun vluchtpoging. Ondanks waarschuwingsschoten renden drie van de verdachten door en was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Een van hen heeft kans gezien weg te komen. De twee die geraakt zijn, zijn onder politiebewaking opgenomen in het ziekenhuis.

Een deel van de buit (zie foto's) is teruggevonden. De afdeling Kapitale Delicten van de politie onderzoekt deze zaak verder.

0 comments:

Een reactie plaatsen