woensdag 14 juni 2017

President Bouterse decoreert 174 bloeddonoren in de Congreshal

'Het beschikken over voldoende bloed is onmisbare peiler in de gezondheidszorg'

22 Personen gedecoreerd tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster


President Desi Bouterse heeft gisteren 174 bloeddonoren gedecoreerd in de Congreshal in Paramaribo (zie foto - Bron: Facebook). Zij zijn voorgedragen, omdat zij meer dan 30 keer bloed hebben afgestaan. 'Bloeddonoren zijn bijzondere mensen. Ze zijn regelmatig bereid de vloeistof die hun lichaamsmachine draaiende houdt, namelijk hun bloed, te doneren', zei Bouterse, aldus vandaag, woensdag 14 juni 2017, Starnieuws. 

124 Personen zijn gedecoreerd tot Ridder in de Ere Orde van de Gele Ster. De mannen zijn hiervoor in aanmerking gekomen nadat zij 60 keren bloed hebben afgestaan en bij de vrouwen is dat 30 maal geweest. 28 Personen zijn benoemd tot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster. In deze groep hebben de mannen 90 keer bloed gegeven en bij de vrouwen is dat 45 keer. Mannen die 100 keer bloed hebben gedoneerd en vrouwen die dat 50 maal hebben gedaan, zijn verheven tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. Hiervoor zijn 22 personen in aanmerking gekomen.

Het staatshoofd vindt, dat deze 'nobele daad van hoogste orde onbaatzuchtig geschiedt ter genezing van zieken en zeker ook om mensenlevens te redden'.

Hij benadrukte het belang van bloeddonaties in de gezondheidszorg door te stellen dat het beschikken over voldoende bloed een onmisbare peiler is in de gezondheidszorg. Het vormt volgens hem een bijzondere hoeksteen bij het inhoud geven aan het recht op leven. 'Moderne geneeskunde zonder de garantie op voldoende bloeddonaties is ondenkbaar.'

Het staatshoofd dankt ook de mensen 'die belast zijn met het mogelijk maken dat bloed gedoneerd wordt tot het beschikbaar maken van bloed aan de mensen in nood' voor hun inzet.

Vandaag, 14 juni, is het Wereld Bloeddonordag. De Bloedbank zal op deze dag bedrijven te gast hebben die het bloeddonorschap onder de medewerkers promoten. De Bloedbank is tot half acht vanavond geopend.

0 comments:

Een reactie plaatsen