donderdag 29 juni 2017

President Bouterse decoreert 42 leden van het mannenkoor Maranatha

Beloning voor geleverde prestaties afgelopen jaren en recente kwalificaties in Spanje en NederlandHet Nationaal Informatie Instituut meldt vandaag, donderdag 29 juni 2017, dat president Desi Bouterse de leden van het mannenkoor Maranatha heeft gedecoreerd. 42 Leden zijn onderscheiden met de Officier in de ere orde van de Gele Ster, terwijl de dirigent is gedecoreerd tot Commandeur in de ere orde van de Gele Ster. 

Het koor heeft zowel in het Sacrale als het Folklore genre de zilveren kwalificatie behaald. Bij het Korenfestival in Nederland heeft het mannenkoor de eerste prijs behaald, reden genoeg voor president Bouterse om het koor te belonen voor de geleverde prestaties in de afgelopen jaren en de recente kwalificaties in Spanje en Nederland.

'We hebben het volkslied meerdere malen gezonden in deze ruimte, maar het heeft nog nooit zo goed geklonken', zei het staatshoofd gisteren bij de decoratie.

'De regering vindt dat muziek en daarbij ook zang, een belangrijke rol spelen in de culturele vorming en ontwikkeling van het Surinaamse kind. Het is ook daarom dat wij de verschillende verenigingen, koren, zang- en muziekgroepen stimuleren en motiveren als overheid om door te gaan met dit vormingswerk.'

0 comments:

Een reactie plaatsen