dinsdag 6 juni 2017

President Bouterse heeft minister Van der San gevraagd zijn portefeuille in te dienen

'Verdachtmakingen zijn ongenuanceerd en bovendien zonder enige grond van waarheid geuit'


Het Nationaal Informatie Instituut meldt vanavond, dinsdag 6 juni 2017, in een verklaring, dat president Desi Bouterse minister Eugene van der San heeft gevraagd om zijn portefeuille in te dienen. Aan vicepresident Ashwin Adhin is gevraagd om te voorzien in de waarneming. 

'De minister van Justitie en Politie, Eugene van der San, heeft zijn portefeuille ingediend. 

Ruim twee maanden geleden, sinds het aantreden van minister Van der San, is de samenleving geconfronteerd met verschillende incidenten. 

Tijdens de persconferentie gehouden op maandag 5 juni 2017, heeft minister Van der San ernstige beschuldigingen en verdachtmakingen geuit richting vooraanstaande regeringsfunctionarissen en in het bijzonder richting de top van de nationale veiligheid van de republiek Suriname. De genoemde verdachtmakingen zijn ongenuanceerd en bovendien zonder enige grond van waarheid geuit.

Vanwege de ontstane situatie heeft de president inzake deze delicate kwestie overleg gepleegd met vicepresident Ashwin Adhin, Assembleevoorzitster Jennifer-Geerlings-Simons, fractieleider van de NDP André Misiekaba en Procureur-Generaal Roy Baidjnath Panday op het presidentieel paleis.

In een persoonlijk onderhoud heeft de president de minister van Justitie en Politie, Eugene van der San, gevraagd om zijn portefeuille ter beschikking te stellen. 

De president heeft inmiddels de vicepresident gevraagd voorzieningen te treffen om de waarneming van het ministerie van Justitie en Politie direct in orde te maken.'

0 comments:

Een reactie plaatsen