zondag 11 juni 2017

President Bouterse wijst bewoners Post Utrecht en Tapuripa op 'zelfwerkzaamheidsgedachte'...

'Niet eenieder kan op hetzelfde moment geholpen worden'


Het Nationaal Informatie Instituut (NII) laat zaterdag 10 juni 2017 in een persbericht weten, dat onderwijs, landbouw, gezondheidszorg, toerisme en cultuur de belangrijke sectoren zijn waar de bewoners van Post Utrecht en Tapuripa verandering in willen. Een delegatie onder leiding van president Desi Bouterse heeft een driedaags bezoek gebracht aan West-Suriname. 

Met de dorpsleiding en de bevolking is van gedachten gewisseld over zelfvoorzienend zijn. Van de delegatie maakte deel uit vertegenwoordigers van de afdeling Elektrificatie van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en het Bureau Volkscontacten. Zij hebben technische inzichten gegeven op vraagstukken die de bewoners naar voren brachten, aldus het NII.

De kapiteins en basja’s van de dorpen hadden van tevoren 'huiswerk' gekregen om na te gaan welke sectoren aandacht behoeven in hun gebied. Met videoproducties hebben de president en zijn team de bewoners kunnen overtuigen van de voordelen die de zelfwerkzaamheidsgedachte met zich kan meebrengen voor leefgemeenschappen. De successen van Phedra, Victoria, Apetina en Berharddorp, waar onder meer aan landbouw en veeteelt wordt gedaan, zijn vertoond.

Van de gelegenheid hebben de bewoners gebruik gemaakt om hun uitdagingen op het bord van de president te leggen. 'Ik oriënteer mij graag ook zelf om op de hoogte te zijn van zaken wanneer ministers praten over een gebied en wat er daar moet gebeuren. Niet eenieder kan op hetzelfde moment geholpen worden', zei Bouterse en vroeg de bewoners om geduld.

Na de bespreking met de bewoners trok de delegatie zich terug met de kapitein en de basja’s om zich te buigen over de volgende stap die gezet moeten worden in de plannen om zelfvoorzienend te zijn.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!