zondag 18 juni 2017

President Nicolas Maduro, Venezuela: 'Twitter is een uiting van fascisme'

Twitter deactiveert accounts die verband houden met regering-Maduro


De Venezolaanse president Nicolas Maduro zei gisteren, zaterdag 17 juni 2017, aldus USNews.com op gezag van Semana.com, dat Twitter een 'uiting van fascisme' is, nadat accounts die verband houden met zijn regering, waren verwijderd, en dat het Amerikaanse bedrijf zijn volgelingen vervolgd. 

Een van de opgeschorte Twitter accounts is van Radio Miraflores, een station opgericht door Maduro dat vanuit het presidentieel paleis uitzendt, waaronder een salsa muziekprogramma waarvan de president gastheer is.

'Twitter in Venezuela heeft vandaag duizenden accounts van mensen gedeactiveerd', zei Maduro tijdens een televisiespeech. 'Gewoon, omdat je een Chavistas bent', zei hij, de term gebruikend voor volgelingen van zijn voorganger, de overleden socialistische leider Hugo Chavez.

Chavez was een pionier onder politici in het gebruik van Twitter, het verzamelen van miljoenen volgers en publiceerde regelmatig nieuws op het platform. Tot nu toe verslaan Chavez's 4 miljoen volgers Maduro's 3 miljoen.

Maduro moedigde een pro-regerings journalist aan om foto's van het hoofd van Twitter in Venezuela te publiceren, om mensen te laten zien 'wie verantwoordelijk is voor de manipulatie'. Het was niet direct duidelijk of Twitter werknemers in Venezuela heeft. Mediacontacten die op de corporate website van Twitter staan vermeld, hebben geen e-mailaanvragen voor commentaar geretourneerd. Het bedrijf vermeldt niet Caracas bij de steden waar het internationale kantoren heeft. Het was niet duidelijk waarom de accountants werden gedeactiveerd schorst of hoeveel er door zijn geraakt.Eerder zei minister van Informatie Ernesto Villegas, dat 180 accounts zijn werden getroffen. Villegas zei, dat de laatste tweet van een van de accounts @miraflores_TV, commentaar bevatte van Maduro tegen de Amerikaanse vicepresident Mike Pence op donderdag.

Twitter's richtlijnen zeggen, dat accounts onder andere kunnen worden gedeactiveerd wegens misbruik, veiligheid of spam. Ondanks de sterke woorden, moedigde Maduro zijn supporters aan om de dienst te blijven gebruiken als een manier om online de oppositie tegen te gaan, die de afgelopen twee maanden in de straten heeft gedemonstreerd om verkiezingen te eisen, protestbeperkingen aan te tekenen en te klagen over verlammende voedsel- en medicijntekorten.

'Ze hebben duizenden accounts gedood, als ze duizend sluiten, zullen we 10.000 of meer openen met de jeugd', zei Maduro. 'De strijd op sociale media is erg belangrijk.'

(Red. De Surinaamse Krant/USNews.com/Twitter/Semana.com)

0 comments:

Een reactie plaatsen