maandag 19 juni 2017

Prijs liter ongelode benzine bij GOw2 zakt Srd 0,21 per 19 juni

Prijs bij SOL nog ongewijzigd


Starnieuws meldt zondagavond 18 juni 2017, dat de prijs van een liter ongelode benzine bij GOw2 maandag 19 juni met 21 cent daalt. De nieuwe pompprijs bij deze oliemaatschappij is vastgesteld op Srd 5,90 voor een liter. Tot en met zondagavond moet nog Srd 6,11 worden neergeteld. 

Bij SOL is de prijs nog niet veranderd. Bij retailers van deze oliemaatschappij kost een liter ongelode benzine Srd 6,34. Het verschil tussen GOw2 en SOL is maar liefst 44 cent. Roy Boedhoe Enterprises, die brandstof afneemt bij SOL, verkoopt een liter gasoline ook voor Srd 6,34.

De oliemaatschappijen geven afzonderlijk door aan het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme waar ze de olie gekocht hebben en tegen welke prijs. De government take is een vast bedrag van Srd 1,30 voor gasoline en Srd 0,70 voor diesel. De winstmarge van de oliemaatschappijen wordt bij de government take opgeteld.

Uit de opbouw van de prijs blijkt duidelijk, aldus Starnieuws, dat niet alleen de wereldmarktprijs bepaalt hoeveel de consument aan de pomp moet neertellen. De winstmarge van de oliemaatschappijen is vastgesteld op 12 Amerikaanse dollarcent voor diesel en 13dollarcent voor ongelode benzine.

0 comments:

Een reactie plaatsen