zondag 25 juni 2017

Radio Tamara's 'Welgeinformeerd' duikt in stroperige Kabinetsformatie, het Londen-drama, de centen van Trump en 't foutje van Kamp

Panel praat over 'gedoe' rond 1 juli in Amsterdam, herdenking afschaffing slavernij

Het korte lontje in Surinaamse regering is weg, maar wie volgt en hoe nu verder met Suriname?


Het panel van het wekelijkse actualiteitenprogramma 'Welgeinformeerd' van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara bespreekt zondag 25 juni 2017 weer diverse interessante, prikkelende actuele, Nederlandse-, Surinaamse- en wereldnieuwsitems, met in het eerste uur van zes uur tot zeven uur (Nederlandse tijd) onder andere aandacht voor:


* De politieke soapserie 'Kabinetsformatie' blijft spannend, maar de kabinetsformateur schijnt nauwelijks stappen vooruit te doen.
Toch ziet hij nog mogelijkheden. Die schijnen te liggen op het vlak van het wegkrijgen van verschillende eerdere blokkades van deze en gene politieke partij. Afgezien van de blokkade tegen de PVV ( een andere partij wil echt samen met de PVV werken) geldt dat dus voor de SP en voor D’66. En als dat onverhoopt niet lukt, dan zal er 'in het landsbelang'een beroep moeten worden gedaan op de PvdA. Lodewijk Asscher heeft de deur in ieder geval niet 'op het nachtslot' gezet.

* Het drama in London, waar de torenflat Greenfell heel snel na het uitbreken van de brand in lichte laaien stond waardoor tientallen bewoners niet tijdig in veiligheid konden worden gebracht. 
Inmiddels gaan er geruchten dat de recentelijk vernieuwde gevelbedekking van de flat bestond uit goedkoop en zeer brandbaar materiaal (hierdoor kon een besparing worden verkregen van 6.000 euro, maar tientallen mensenlevens zijn daarvan nu het gevolg).
Wie treft welk verwijt?? Dat zal een onafhankelijk en vooral professioneel onderzoek moeten uitwijzen.* Donald Trump geeft eindelijk openheid van zaken wat betreft zijn financiële huishouden de afgelopen jaren.
Onderzoek zal moeten uitwijzen of deze info inderdaad alles betreft wat te maken heeft met de financiële handel en wandel van de Amerikaanse president de afgelopen jaren. En ook of hij zijn zakelijke belangen voldoende 'op afstand heeft gezet' van algemene belangen van land en volk, die hij nu moet dienen. We benne benieuwd!
Maar als Trump in een jaar meer dan 500 miljoen dollar heeft verdiend, dan dringt zich wel de vraag op wat je eigenlijk nog komt doen in het Witte Huis....* Er wordt een onderzoek ingesteld naar de handel en wandel van minister Henk Kamp (voorheen minister van Defensie en nu van Economische Zaken) in de corruptie affaire Autodealer Pon – ministerie van Defensie.
Vier Defensie-medewerkers en twee ex politie-agenten worden verdacht. Minister Kamp schijnt destijds zijn privé-Audi TT naar de garage van Pon te hebben gereden om er gratis navigatie-schijfjes in te laten installeren.
Een verzoek om Kamp als getuige op te roepen in de zaak van de zes verdachten heeft de rechtbank afgewezen wegens onvoldoende motivatie. Het eigen ministerieel onderzoek naar Kamp zal worden verricht door Roel Dekker, oud staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. We benne benieuwd!

In het tweede uur van zeven uur tot acht uur weer actuele onderwerpen over Suriname en Surinamers:

* Afschaffing Slavernij! 
Op 1 juli wordt zoals vanouds weer zowel de herdenking om 13.15 uur als de viering daarna in het Oosterpark gehouden. De splitsing die in 2016 zonder voldoende draagvlak was doorgedrukt, is dus voorlopig van de baan. Toch schijnen er nog acties te dreigen op 1 juli, omdat het 'Landelijk Verzet Zeg Nee Tegen NiNsee' zichzelf niet wil opheffen, terwijl dat onderdeel zou zijn geweest van het zogenoemde 'Clarence Seedorf Akkoord'. Het panel tracht een van de betrokkenen telefonisch te interviewen hierover.

*  Het panel tracht ook een telefonisch interview te hebben met de Surinaamse jurist mr. Gaetano Best, die niet zo lang geleden naar Suriname is geremigreerd. Met hem willen het team praten over de staats-, bestuurs- en strafrechtelijke situatie in Suriname. Vooral nu er weer een nieuwe minister van Justitie en Politie moet worden gezocht na het onfortuinlijk vertrek (nota bene zonder overdracht van zaken) na amper twee maanden van Eugene van der San.

De presentatie is in handen van Owen Venloo en het panel wordt gevormd door Iwan Bottse en Max Sordam.

Het programma wordt zondagavond tussen tien uur en middernacht ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. 


Om middernacht, dat is zeven uur in de avond Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.

0 comments:

Een reactie plaatsen