vrijdag 2 juni 2017

Regering komt met nieuw informatief tv-programma 'Richting'

Alle overheidsinformatie gekanaliseerd via Nationaal Informatie Instituut ofwel Clifton Limburg


Het transformatieproces bij de overheidsvoorlichting zal gefaseerd worden uitgevoerd. De informatiestroom vanuit de regering, overheidsinstellingen en staatsbedrijven zal niet alleen opgevoerd, maar ook geprofessionaliseerd worden. Er komt een nieuw tv-programma, 'Richting', met informatie van alle ministeries en overheidsinstanties, zegt Clifton Limburg, directeur van het onlangs ingestelde Nationaal Informatie Instituut (NII), aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 2 juni 2017. 

Hij benadrukt dat 'Richting' heel vaak zal worden uitgezonden. Het programma 'Info Act' blijft. Behalve activiteiten van het Kabinet van de President en de vicepresident zullen in 'Info Act' ook hoogtepunten uit het parlement belicht worden.

Het NII wordt ook belast met de woordvoering van de president en de regering. Onlangs is het strategisch plan van het instituut met voorlichters en andere belanghebbenden besproken. De transformatie is door toenmalig vicepresident Robert Ameerali ingezet. Hij streefde onder meer naar het operationaliseren van één overheidsinstantie die belast zou worden met de voorlichtingsactiviteiten van regering en overheid.

'Uiteindelijk moeten we op dat punt belanden, maar we moeten eerlijk zijn. Je moet het gefaseerd doen', aldus Limburg. De inspanningen tijdens de vorige regering zijn 'niet volledig gelukt', mede door onvoldoende overleg en gebrekkige voorbereiding. 'Ik stond achter het plan, maar op een gegeven moment werden we volledig in beslag genomen door andere dingen en we hebben de kans niet gehad om dat ding goed voor te bereiden.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen