dinsdag 27 juni 2017

Regering Uruguay wil 3.300 beveiligingscamera's kopen

'Inspanningen worden gestimuleerd om veiligheid te waarborgen voor alle Uruguayanen'


De regering van Uruguay is van plan om 3.300 beveiligingscamera's te kopen die in verschillende delen van Uruguay moeten worden geïnstalleerd, bovenop de hoeveelheid monitoringapparatuur die al in gebruik is, aldus president Tabare Vazquez, zo meldt de Latin American Herald Tribune vandaag, dinsdag 27 juni 2017.

In Montevideo, de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land met zo'n 1,3 miljoen inwoners, worden ongeveer 2.200 camera's geïnstalleerd. 880 Worden geplaatst in de provincie Canelones, 120 in de provincie San Jose, met de meeste in Ciudad del Plata; En de rest zal onder andere steden worden verdeeld.

'Met deze aankoop heeft Uruguay, dat een bevolking van 3,3 miljoen heeft, meer dan 6.000 bewakingscamera's, waardoor inspanningen worden gestimuleerd om veiligheid te waarborgen voor alle Uruguayanen', vertelde Vazquez na een kabinetvergadering.

De 3.300 nieuwe camera's zullen het beveiligingsnetwerk, dat al in aantal buurten van Montevideo actief is, en in de provincies Canelones en Maldonado, uitbreiden. De extra camera's zullen ambtenaren helpen om de voortgang die al in de 'strijd tegen criminaliteit' is geboekt, te continueren, aldus Vazquez.

(Red. De Surinaamse Krant/Latin American Herald Tribune)

0 comments:

Een reactie plaatsen