vrijdag 2 juni 2017

RO-bewindsman ontkracht dat dignitarissen binnenland jaar niet zijn uitbetaald

'Mensen zijn bezig met stemmingmakerij'


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling ontzenuwde gisteren in De Nationale Assemblee dat ongeveer een jaar lang binnenland dignitarissen niet zijn uitbetaald. Hij stelde  zo schrijft Starnieuws vandaag, vrijdag 2 juni 2017, dat mensen bezig zijn met stemmingmakerij. Van de 1869 dignitarissen wordt voor 1.312 elke maand het honorarium per bank overgemaakt. Dat is ongeveer 70% van het bestand. 

Het ministerie stimuleert dignitarissen om een bankrekening te open. Het probleem is dat niet overal bankinstellingen zijn, waardoor mensen per kas moeten worden uitbetaald. Daarnaast heeft de leiding van drie stammen aangegeven, dat ze eerst toestemming moeten geven voordat de uitbetaling gedaan kan worden.

Het komt ook voor dat mensen geld ontvangen, maar het werk niet doen of niet eens in het dorp verblijven, aldus Dikan gisteren. Ongeveer 30%, oftewel 547 dignitarissen, moet per kas worden uitbetaald.

De minister legde uit, dat het geen kwestie is van 'geen geld'. De bedragen worden maandelijks overgemaakt op de rekening van het ministerie. Het gaat om een technisch probleem. Ook het bestand moest worden opgeschoond. Vanaf juli vorig jaar tot nu, zijn er geen betalingen via de kas verricht. Nu alles rond is, zullen de mensen binnenkort worden uitbetaald.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!