maandag 5 juni 2017

Russische interesse om productiebedrijven in Suriname op te zetten...

Russen hebben belangstelling voor ontwikkeling modern industriepark en bouw scheepswerf en vissers- en passagiersboten...


Russische ondernemers hebben belangstelling om productiebedrijven in Suriname op te zetten. Ze willen onder andere investeren in de ontwikkeling van een modern industriepark en hightech producten fabriceren. Ook zijn ze bereid een scheepswerf te bouwen, zegt minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, vandaag, maandag 5 juni 2017, in de Ware Tijd. 

Hij had vorige week in Rusland een onderhoud met investeerders tijdens het 'St. Petersburg International Economic Forum'. Onder het thema 'Strengthening Alliances between Latin America and the Caribbean and the Russian Federation' werden industriële samenwerkingsmogelijkheden tussen de twee regio's besproken. Het streven was om een platform te scheppen voor partnerschappen op het gebied van biofarmaceutica, automatisering en robots, metaalbewerking, agrobusiness en technologie voor industriële parken. Dit platform zal ook de economische integratie en innovatieve oplossingen in Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied en Rusland helpen bevorderen.

De investeerders komen in augustus naar Paramaribo om over de plannen te praten en zich te oriënteren op mogelijke locaties.

De ondernemers willen onder meer vissers- en passagiersboten bouwen. Bij de passagiersvaartuigen gaat het om boten met een capaciteit tot honderd personen. Voor dergelijke boten bestaat er volgens de Russen een goede markt in het Caribisch gebied.

Welzijn zegt, dat de overheid bij de geplande activiteiten zoveel mogelijk zal faciliteren. Meer wilde de bewindsman niet kwijt, omdat hij officieel nog verslag moet doen aan de Raad van Ministers.

Met het stopzetten van de bauxietactiviteiten van Suralco te Paranam nemen plannen om dat gebied tot industriepark te ontwikkelingen, steeds vastere vormen aan. Tijdens de vorige regering waren er reeds afspraken gemaakt met potentiële investeerders uit China om de mogelijkheid voor het opzetten van een industriepark te Paranam te bestuderen.

0 comments:

Een reactie plaatsen