vrijdag 30 juni 2017

Sandew Hira in alle stilte weer lid Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld

'Ik heb mijn stommiteit door uit comité te stappen gecorrigeerd'


Het Dagblad Suriname meldt donderdag 29 juni 2017, dat Sandew Hira van het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld weer lid van het comité is. 'Ik heb het comité helpen oprichten en ben er ook lid van.'

Hira die 29 januari 2017 had besloten om uit het comité te stappen, geeft aan op een gegeven ogenblik met een dilemma te zitten met betrekking tot zijn functie als columnist en zijn deelname aan het comité.

'Ik dacht dat mijn columns het comité in de problemen zou brengen. Ik heb vervolgens eenzijdig besloten om uit het comité te stappen. Het comité was daar niet blij mee. Na de reacties vanuit de samenleving als zou er ruzie zijn in het comité heb ik mij gerealiseerd dat het een dom besluit van mij was.'

Hira stelt dat hij zijn stommiteit heeft gecorrigeerd en al een hele tijd opnieuw lid geworden is van het comité.

Het comité had bekendgemaakt, dat Hira in de Surinaamse samenleving een uitgesproken opiniemaker is, die via zijn wekelijkse columns een stempel drukt op de opinievorming. Het gevaar is reëel dat het comité verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn meningen. Daarom had Hira aan de voorzitter verzocht om zijn terugtreding te accepteren. Het gevaar, zoals de voorzitter die heeft verwoord, ligt meer aan de manier hoe men met die informatie om zou kunnen gaan.

'Voordat het comité was opgericht had Hira zijn eigen mening en inzichten en daarin moet hij ongestoord verder kunnen doorgaan', had de voorzitter gezegd over het vertrek van het bestuurslid. Er was gesteld dat het bestuur geen probleem heeft gehad met het verzoek van Hira. Voorzitter Jeroe had het bestuur geconsulteerd en men had begrip getoond voor de overwegingen van Hira.

0 comments:

Een reactie plaatsen