zondag 25 juni 2017

Schotse wereld fietsster voor vrouwenrechten beroofd in Brazilië

Ishbel begon in 2014 haar reis en heeft al door 16 landen in Europa en Zuid-Amerika gefietst Een Schotse vrouw die over de hele wereld fietst om vrouwenrechten te bevorderen, is in Brazilië beroofd. Ishbel Taromsari, uit Falkirk, onthulde afgelopen donderdag, dat ze beroofd was tijdens het fietsen door de Espirito Santo regio, ten noorden van Rio de Janeiro, aldus de Schotse krant Daily Record zaterdag 24 juni 2017. 

Ishbel, 36, die een Iraanse vader en Schotse moeder heeft, deelt de beproeving met haar volgers op Facebook, en bevestigde dat ze niet in het incident gewond was geraakt:


In een later bericht van de lokale politie, gedeeld door Ishbel, liet ze weten, dat haar camera was gestolen en ze bedankte de Braziliaanse politieagenten voor hun steun:


Ishbel begon in 2014 haar solo-avontuur en is tot dusver door zestien landen in Europa en Zuid-Amerika gefietst.

Ze heeft eerder competitief aan wielrennen gedaan en heeft het Iraanse nationale sprint-cyclus team vertegenwoordigd, terwijl er ook verschillende individuele medailles zijn gewonnen.

Ishbel heeft meer dan 1.000 Facebook volgers, die regelmatig haar voortgang bekijken op www.wordbikegirl.com waar ze zegt: 'Ik pedaal de wereld rond om te promoten, dat elke vrouw het recht heeft om te fietsen. Ik geloof met mijn hele hart dat elke vrouw in de wereld, ongeacht land of religie, het recht heeft om te fietsen.'

De fietser haalde in 2014 de voorpagina's, toen ze even pauzeerde om een ​​verlaten zwerfhond in Turkije te verzorgen.

(Red. De Surinaamse Krant/Daily Record/Twitter - Ishbel,  @WorldBikeGirl, heeft dit bericht van de Surinaamse Krant op Twitter 24 juni voor haar volgers 'geretweet')

0 comments:

Een reactie plaatsen