maandag 19 juni 2017

Slachtoffer anti-homogeweld Amsterdam is 23-jarige toerist uit Suriname

Surinamer en vriend op Damrak het ziekenhuis ingeschopt en -geslagen


Kevin, zijn achternaam is niet bekend, was vier weken lang op vakantie in Amsterdam toen hij samen met een vriend in zijn laatste nacht, de nacht van zaterdag op zondag, werd mishandeld door een groep jongens, zo bericht de Amsterdamse zender AT5 vandaag, maandag 19 juni 2017. 

Het slachtoffer was samen met een vriend op pad toen die vriend werd aangesproken door een jongen. De twee voerden een discussie en er werd gescholden, maar zelf wist Kevin toen nog niet wat er aan de hand was. 'Misschien kennen ze elkaar wel', dacht hij. Even later lopen de twee over het Damrak als de ruziemaker samen met zijn vrienden opnieuw contact zoekt en het duo belaagt.

Hoewel omstanders proberen in te grijpen, kunnen ze niet voorkomen dat meerdere jongens tegen de vriend van Kevin schoppen. Even later is hij zelf het doelwit. 'Waarom moet je mij nou komen aanvallen?', vraagt hij zijn belager nog. 'Voor ik wat anders kon zeggen, kreeg ik een klap tegen mijn hoofd.' Binnen de kortste keren ligt ook hij op de grond, terwijl meerdere belagers op hem inschoppen.

In het ziekenhuis wordt de vriend van Kevin behandeld door een kaakchirurg, omdat er tanden uit zijn gebit zijn geslagen. Zelf heeft Kevin zwellingen op zijn hoofd, een gescheurde lip en enorm veel pijn.
Kevin zegt zeker te weten dat zijn geaardheid aanleiding was voor de mishandeling.

Hij is nu weer terug in Suriname en kan voorlopig niet werken. Toch wil hij in de toekomst in Amsterdam gaan wonen. 'Ik zou graag in Amsterdam willen wonen en werken. Nu nog steeds. Dit zal me niet tegenhouden.'

De politie heeft de zaak momenteel in onderzoek, Kevin heeft aangifte gedaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen