donderdag 8 juni 2017

SLM-directeur Robbi Lachmising werpt uitspraken Roy de Miranda verre van zich

'We zitten in te grote problemen in het land om ons bezig te houden met deze peanuts'


'De schuld geven aan de SLM is populair talk. Laten we ons bezig houden met serieuze dingen.' Dat zei directeur Robbi Lachmising van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) vandaag, donderdag 8 juni 2017, in het radioprogramma ABC Actueel. Hij reageerde op Roy de Miranda, voorzitter van de stichting 'Mondiaal Kleurrijk Voetbal' die gisteren tijdens de herdenking van de SLM-vliegramp 7 juni 1989 in Paramaribo zei, dat de SLM de nabestaanden om vergiffenis moet vragen. 


De Miranda vindt dat de SLM niet genoeg eer betoond heeft aan de herdenking. De SLM was volgens hem de hoofdverantwoordelijke van de ramp en heeft een fout gemaakt door ongeschikte mensen te plaatsen in de cockpit. Ook zou een gezagvoerder zijn aangesteld die vanwege zijn leeftijd eigenlijk niet meer mocht vliegen.

Lachmising is hier niet van gediend. Hij stelde vanochtend, dat de SLM-piloten in het bezit zijn van een internationaal erkend certificaat en dat de vliegtuigmaatschappij zeer respectvol omgaat met de nabestaanden. 'We zitten in te grote problemen in het land om ons bezig te houden met deze peanuts', zei de directeur.

Hij geeft toe dat de SLM een les heeft geleerd. 'We hebben extra beveiliging wat betreft onderhoud van de vliegtuigen. Dat kunnen we nooit goed genoeg doen. Maar, af en toe gebeurt er een ongeluk of een ramp, dat is het risico van het vak. Moeten we daarom dan het bedrijf opdoeken?'

De directeur zei verder, dat de SLM het monument speciaal voorin de begraafplaats gebouwd heeft, zodat iedereen die voorbij rijdt kan zien dat zo'n vliegramp nooit meer mag gebeuren.

0 comments:

Een reactie plaatsen