maandag 12 juni 2017

SLM-toestel op Curaçao aan de grond door 'bird strike'

SLM moet vliegtuig inhuren om passagiers te vervoeren


Een toestel van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft bij vertrek uit Trinidad & Tobago onderweg naar Curaçao een bird strike (botsing met vogels) gehad. Na aankomst op Curaçao is tijdens de inspectie van de kist ontdek,t dat een bird strike in een van de twee motoren had plaatsgevonden. Het toestel mocht in die toestand niet uit Curaçao vertrekken, aldus SLM-directeur Robbi Lachmisingh zondagavond 11 juni 2017 op Starnieuws.

Uit de inspectie is gebleken, dat drie van de motorblades van één van de motoren zijn beschadigd. De vlucht uit Curaçao zal dus niet met het toestel van de SLM worden uitgevoerd.

Lachmisingh zegt, dat ze bezig zijn een kist in de buurt te huren, om de vlucht voort te zetten.

Aanvaringen tussen vogels en vliegtuigen komen vaker voor. Een bird strike kan behoorlijk veel schade aan het vliegtuig of de motor aanrichten. Meestal vindt zo’n aanvaring plaats tijdens het opstijgen van het vliegtuig. Wanneer een bird strike plaatsvindt, moet het toestel terugkeren naar het vliegveld voor een inspectie op schade.

Tussen 2011 en 2014 heeft de Internationale Burgerluchtvaart Organisatie (ICAO) meer dan 65.000 bird strikes geregistreerd, zo schrijft Starnieuws.. De aanvaringen tussen vogels en vliegtuigen zijn in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen door het drukker wordend luchtvaartverkeer. De schade per jaar door bird strikes in de luchtvaart wereldwijd loopt in de miljarden dollars.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!