zaterdag 17 juni 2017

Sluiting dreigt voor 84 jaar oude kinderhuis van Arya Dewaker

De minimale financiële steun van de overheid blijft al twee jaar uit


Het 84 jaar oude kinderhuis van Arya Dewaker zal zijn deuren moeten sluiten als de minimale financiële steun van de overheid uitblijft. Door de precaire financiële situatie in het land, zijn de donaties van particulieren ook drastisch achteruit gegaan, zegt Mahinder Sewgobind, voorzitter van stichting Maharshi Dayanand Kinderhuis, vandaag, zaterdag 17 juni 2017, op Starnieuws. 

Ook diverse andere tehuizen staat sluiting boven het hoofd.

In het tehuis van Arya Dewaker wonen veertig kinderen en twee moeders. In het tehuis woont een 76-jarige die vanaf haar tweede jaar als een vondeling is opgevangen. Zij is doofstom en haar familie is onbekend. Zij is nooit opgezocht door haar ouders of familie. 'Zo'n oude vrouw heeft veel hulp, aparte voeding, medische verzorging nodig. We weten ook geen raad mee wat we met haar gaan doen', aldus Sewgobind.

Het Kinderhuis heeft over het jaar 2016 en 2017 nog steeds geen subsidie ontvangen. 'Wij hebben vaak navraag gedaan naar de status van onze subsidieaanvraag, maar er wordt steeds gezegd dat de betrokken ministeries, met name Sociale Zaken en Financiën, bezig zijn met de stukken' zegt de stichtingsvoorzitter.

Er is op 26 mei 2017 een schrijven gericht aan het ministerie van Sociale Zaken met een kopie naar de vicepresident en Financiën, maar er is geen reactie gekomen.

Het tehuis is sinds januari gestopt met het opnemen van nieuwe verwijzingen door Bureau Familierechtelijke Zaken en Jeugdzorg. Deze instellingen hebben het tehuis aangegeven dat de nood voor opvang erg groot is. Sewgobind vindt het jammer, dat het tehuis zal moeten sluiten, aangezien de overheid niet over de brug komt en ook niks van zich laat horen.

1 comments:

  1. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1659965484044102&id=100000919990160

    BeantwoordenVerwijderen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!