zondag 18 juni 2017

Sneeuwval hindert zoektocht naar twee opgesloten mijnwerkers in Chili

Twee mijnwerkers al ruim een week vast in mijn


Een boorsonde uitgevoerd door reddingswerkers om twee mijnwerkers in een mijn in het zuiden van Chili te vinden die al ruim een week opgesloten zitten, vond water in de omgeving waar ze vermoedelijk op het moment van de overstroming van 9 juni waren geweest, aldus de autoriteiten vandaag, zondag 18 juni 2017, aldus persbureau Reuters. 

Sneeuwval in de afgelopen dagen en het koude water van een omliggende lagune hebben inspanningen om de twee werknemers te vinden in de goud- en zilvermijn Cerro Bayo van het Canadese  Mandalay Resources Corp. bemoeilijkt.

Fernando San Cristobal, hoofd van het reddingsteam, zei dat de sonde niveau 55 heeft bereikt - waar de mijnwerkers vermoedelijk hebben gewerkt en waar een noodopvang is gelegen - en water heeft gevonden. Reddingswerkers bereiden nu de inzet van een ​​sonde met een camera voor.

De mijnwerkers, geïdentificeerd als Jorge Sanchez en Enrique Ojeda, raakten opgesloten nadat sectie twee van de Delia-mijn, een deel van Mandalay's Cerro Bayo-complex in Chili's zuidelijke Aysen-regio, werd overspoeld.

Het incident heeft herinneringen aan een mijnongeluk in 2010 in Copiago, Noord-Chili, veroorzaakt, waar 33 mijnwerkers bijna tien weken onder de grond waren opgesloten voordat ze gered werden.


Presidente Michelle Bachelet beloofde vrijdag in een Twitter-bericht dat alle Chileense reddingswerkers 'onvermoeibaar werken om onze mijnwerkers in Chili Chico te vinden. Ze zijn niet alleen.':

(Red. De Surinaamse Krant/Reuters/AFP/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen