vrijdag 2 juni 2017

Sociaal zwakkere gezinnen moeten Srd 50 betalen voor voedselpakketten (waarde pakket Srd 200) overheid

'Pakket heeft waarde van Srd 200 en mensen kunnen het 'krijgen' tegen sterk gereduceerde prijs'


Voedselpakketten van de overheid voor sociaal zwakkere gezinnen zullen niet meer gratis verstrekt worden. Zij zullen hiervoor volgens bronnen, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 2 juni 2017, in de toekomst Srd 50 moeten betalen. Het pakket bevat vijftien items, zoals rijst, suiker, bruine bonen, gele en groene erwten en een pak kippenbouten. 

Binnenkort zal de overheid weer starten met het voedselpakkettenproject.

'Het pakket heeft een waarde van Srd 200 en de mensen kunnen het krijgen tegen een sterk gereduceerde prijs', zei minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) gisteren in De Nationale Assemblee.

Ze gaf aan, dat het ministerie onlangs een openbare aanbesteding heeft gehouden voor levering van goederen. Twee importeurs die zich hiervoor hadden ingeschreven, zijn voor de de levering van producten in aanmerking gekomen. Het ministerie zal binnenkort starten met het verstrekken van tienduizend pakketten. De bestuursdiensten zullen hierbij ook betrokken worden.

Eerder was onder meer het Nationaal Leger betrokkenen bij het project, maar militairen hebben toen goederen verduisterd. 'Er zijn dingen fout gegaan en wij proberen herhaling te voorkomen', motiveerde Jerrol Renfurm, waarnemend directeur van SoZaVo, de reden van de openbare aanbesteding eerder, Hij zei dat bij de evaluatie van het project is gebleken, dat er behoefte bestaat aan de pakketten bij onder meer opvanghuizen en andere hulpbehoevenden.

0 comments:

Een reactie plaatsen