zondag 11 juni 2017

Speciaal politieteam pakt criminaliteit in Paramaribo aan

Invallen in drugshaarden: drugs en toebehoren en ruim vier kilo kwik in beslag genomen


In het kader van de bestrijding van de criminaliteit heeft de regio commandant van het Korps Politie Suriname Paramaribo een team samengesteld bestaande uit het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo en agenten van de verschillende ressorten. Dit team heeft in de ressorten van Paramaribo de surveillance verhoogd, roadblocks gehouden en invallen gedaan in zogenoemde drugshaarden, zo bericht de afdeling Public Relations van het korps zaterdag 10 juni 2017.

In het weekend van vrijdag 2 juni zijn bij drugshaarden invallen gedaan. In de Hogestraat, het park aan de Herman Steinbergstraat (Abrabroki) en Post 1 aan de Martin Luther Kingweg te Latour zijn drugs en attributen in beslag genomen. Het gaat om 134 gram marihuana, 46 gram hasj, een aantal XTC tabletten, zo'n 3 gram metafine (rape drugs), fijnwegers en scharen.

Bij Post 1 te Latour werd de 53-jarige verdachte M.M. aangehouden met meer dan vier kilo kwik in zijn bezit. In zijn auto werd een aantal wikkels met marihuana aangetroffen. M. heeft verklaard de kwik van een Chinees te Paramaribo-Noord te hebben gekregen om af te leveren aan een andere Chinees in het binnenland. De kwik en de drugs zijn in beslag genomen. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is M. ingesloten.

Aan de Herman Steinbergstraat bij het Park is een auto aangetroffen, gebruikt bij een aantal berovingen, en in beslag genomen. Deze is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek. Verder zijn enkele commerciële sekswerkers van de straat gehaald. Na ernstig te zijn aangesproken zijn deze heengezonden. Ettelijke verkeersovertredingen zijn geconstateerd en beboet. Deze verhoogde surveillances zullen worden voortgezet.

0 comments:

Een reactie plaatsen