zaterdag 17 juni 2017

Sportjournalisten storten zich via VSJS op beleid ministerie van Sport- en Jeugdzaken

'Samenwerking met VSJS belangrijk voor het leveren van topsporters uit Suriname'....


Het bestuur van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) en minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken, hebben met elkaar besproken hoe sport naar een hoger niveau te tillen. Dogojo erkent een strategische partner in de vereniging te zien om dit doel te bereiken. Sport is uitermate belangrijk voor het welzijn van de burgers en het bevorderen van goede gezondheid, zegt het ministerie vrijdag 16 juni 2017 in een persbericht. 

De minister is van mening, dat de rol van de overheid beter tot uiting komt wanneer er structuur is in de sportontwikkeling. De korte, midden en lange termijn ontwikkeling van de sport die belangrijk zijn bij de vorming van jongeren, is reeds ingezet.

Dogojo gaf ook aan dat de samenwerking met de vereniging belangrijk is voor het leveren van topsporters uit Suriname. Hoe de bewindsvrouwe een en ander ziet is niet duidelijk en daarnaast is een vraagteken te plaatsen bij de rol van de VSJS en de aangesloten sportjournalisten.

De VSJS, onder leiding van Desney Romeo, heeft de ondersteuning toegezegd. Ook heeft het bestuur aandacht gevraagd voor sporters met een beperking die heel goed presteren en minder bekendheid genieten.

De VSJS heeft elk jaar een sportgala waaraan het ministerie altijd een bijdrage heeft geleverd. De delegatie bestond verder uit: ondervoorzitter Mariciano Zalman, secretaris Jaswant Gajadien en penningmeester Quaraisy Nagessersing.

(Red. De Surinaamse Krant)

0 comments:

Een reactie plaatsen